Video Pe Jiu crește iarbă în loc să curgă apă

Data actualizării: Data publicării:
dune de nisip cu iarba pe jiu
Jiul, unul dintre cele mai mari râuri din România, a secat atât de mult încât în dunele de nisip formate a crescut iarbă. Foto: Captură Digi24

Jiul, unul dintre cele mai mari râuri din România, a secat atât de mult că poate fi trecut acum cu picioarele în unele zone din județul Dolj. Apa a scăzut din cauza secetei, s-au format insule de nisip, iar în unele locuri a început să crească și iarba. 

În locul apei au rămas dune de nisip, iar în locuri unde apa depășea în mod normal un metru și jumătate acum măsoară doar 10 centrimetri.

Elena Alexandru - jurnalist Digi24: Până acum o lună și jumătate - două luni, apa măsura aici în locul în care sunt aproximativ un metru și jumătate. Acum, cu piciorul pot trece foarte ușor de pe un mal pe celălalt pentru că apa măsoară undeva la 10 centimetri.

Oamenii din zona localității Leamna, aflată la doar 7 kilometri de Craiova, spun că niciodată nu au văzut Jiul atat de secat:

- E sec. A secat foarte mult, de tot, Jiul. Ca niciodată! Dacă sunt căldurile astea mari. Nu avem ce să le facem.
- Am auzit copii, că tot așa, e scăzut, de poți să treci cu picioarele. 

Veștile nu sunt bune nici pentru perioada următoare. Specialiștii spun că nivelul apei ar putea să mai scadă, pentru că nu vom avea precipitații însemnate.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri