VIDEO Gândacii mișună pe la capul bolnavilor, la Spitalul din Slatina. Conducerea: „Aia e!”

Data publicării:
Situație revoltătoare la Spitalul Județean Slatina din Județul Olt. Gândacii mișună în saloanele pacienților și în dulapurile unde își țin mâncarea.
Situație revoltătoare la Spitalul Județean Slatina din Județul Olt. Gândacii mișună în saloanele pacienților și în dulapurile unde își țin mâncarea. Foto: Captură Digi24

Situație revoltătoare la Spitalul Județean Slatina din Județul Olt. Gândacii mișună în saloanele pacienților și în dulapurile unde își țin mâncarea. O echipă Digi24 a surprins chiar momentele în care insectele trec pe la capul bolnavilor. Conducerea spitalului spune că se face dezinsecția periodic, dar spațiul este mare și nu se poate face peste tot în același timp.

- Este o goanga acolo...și acolo.
- Aia e! Aia e!
- Sunt gongi, ca peste tot.

Situația de la Spitalul din Slatina a ajuns în atenția prefectului județului Olt încă de la sfârșitul săptămânii trecute, dar când a mers în control nu a fost lăsat să intre.

Mario De Mezzo - prefect Olt: Două ore mai târziu, după ce foarte multe hârtii au fost puse în mișcare, colegii de la DSP au reușit să intre în spital și să aibă acces pentru a face aceast control, mie nefiindu-mi permis accesul să însoțesc corpul de control de la DSP spunându-mi că-mi trebuie, atenție, un ordin de prefect.

Prefectul a sesizat corpul de control al ministrului Sănătății. Până atunci o echipă Digi24 a intrat în câteva saloane din secția de Cardiologie și au fost găsite insecte pe perete.

- Ia, uitați-vă, o aveți acolo la cap!

-Soluțiile acestea care se fac, de ce nu se fac ca lumea, concentrate?

- Ia, uitați, o aveți la cap, acolo.

- Știu.

- Ați văzut-o pe cea de deasupra capului?

- Am văzut-o. Nu mă bat cu ea. Nu e soluția bună.

 

- Le vedeți noaptea pe aici?

- Păi, noaptea dormim, nu stăm să ne uităm după ele.

- Ziua?

- Ziua mai vin, da.

Emilian Postelnicu - purtător de cuvânt Spitalul Slatina: Nu cred că există vreo instituție de pe fața pământului care să fie perfectă. Avem o instituție de o complexitate extraordinară. Sunt 39.000 de metri pătrați în care sunt 1100 de paturi, în care sunt 1700 de angajați, în care este un Talmeș Balmeș de multe ori.

În data de 18 august reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt susțin că au făcut un control în spital și nu au găsit gândaci. Conform DSP Olt, ultima dezinsecție s-a făcut pe 5 august, anul acesta.

Mihaela Gogiu - purtător de cuvânt DSP Olt: S-au constatat neconformități în unele saloane și holuri de acces ce prezentau paviment cu zone deteoriorate, pereți cu zone de vopsea deteriorate, motiv pentru care s-a impus remedierea deficiențelor. La momentul controlului erau consemnate în grafice efectuarea operațiunilor de curățenie și dezinfecție la zi, cât și substanțe dezinfectatnte, ustensile, consumabile pentru efectuarea acestor operațiuni. Gândacii se plimbă. Probabil în acel moment au ieșit în atenția dumneavoastră.

În Spitalul județean din Slatina sunt internați peste 1000 de pacienți, iar anual aici vin peste 30.000 de oameni din tot județul.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri