Zile de foc în România: Coduri galben și portocaliu de caniculă în toată țara. Se anunță 39 de grade la umbră

Data actualizării: Data publicării:
femeie care sta in soare
Experții avertizează că persoanele care nu au o situație financiară bună sunt „în pericol” în timpul perioadelor caniculare. FOTO: Getty Images

Meteorologii au emis două noi avertizări care anunță temperaturi extrem de ridicate. Potrivit ANM, duminică, toată țara va fi sub cod galben de caniculă. Luni, valul de căldură va persista în toate județele, în special în cele din sudul și sud-estul țării, unde va fi cod portocaliu de caniculă.

Cod galben de caniculă

Avertizarea ANM va fi valabilă de duminică, ora 12:00, până luni, ora 21:00.

În intervalul menționat valul de căldură va persista, iar în zonele de câmpie și local în cele de deal și podiș va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor situa între 17 și 24 de grade.

Cod portocaliu de caniculă

Meteorologii anunță un val de căldură în intensificare, caniculă și disconfort termic accentuat pentru mâine.

Luni (21 august) în județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov și municipiul București valul de căldură și canicula se vor intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime de 38...39 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

Valul de căldură va persista, în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii viitoare.

Editor : Ioana Coman

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri