Angajat al Inspectoratului de Stat în Construcţii, trimis în judecată pentru luare de mită. Ar fi pretins bani pentru a nu da amenzi

Data publicării:
barbat care intinde bani
Credit foto: Guliver/Getty Images

Un inspector din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii este cercetat de DNA pentru luare de mită, trafic de influenţă în formă continuată şi fals intelectual. Bărbatul, spun anchetatorii, ar fi primit bani de la oameni de afaceri pentru a viza lucrări fără a aplica amenzi, dar și pentru a urgenta eliberarea de documente. Acum procurorii cer trimiterea lui în judecată.

Faptele, spun procurorii, au avut loc în perioada aprilie-august 2022.

Inculpatul, inspector de stat în construcții în cadrul Inspectoratului Regional în Construcții București - Ilfov, "ar fi primit de la doi oameni de afaceri sume de bani şi alte foloase necuvenite, după cum urmează: suma de 2.000 lei pentru a autoriza continuarea lucrărilor la o construcţie (hală) situată pe raza judeţului Ilfov, ajunse într-o faza determinantă, în condiţiile în care la momentul respectiv lucrările depăşiseră de mult timp acel stadiu şi de a nu aplica o sancţiune contravenţională. Mai mult, inspectorul de stat în construcţii *** ar fi acordat viza respectivă, pentru continuarea lucrărilor, fără a se deplasa în teren şi a constata stadiul fizic al lucrărilor de construcţie; foloase necuvenite pentru a nu formula obiecţii şi pentru a propune admiterea recepţiei la terminarea lucrărilor în cazul unei alte construcţii situată tot pe raza judetului Ilfov”, transmite DNA.

Mai mult, spun anchetatorii, bărbatul ar fi pretins și primit de la aceiași doi oameni de afaceri 2.000 lei și 200 euro pentru a-și exercita influența pe care acesta ar fi lăsat să se înțeleagă că o avea asupra unor colegi de-ai săi pentru eliberarea cu celeritate a unor adeverințe care să ateste plata taxelor către Inspectoratul de Stat în Construcții, în valoare de 0,1% și 0,5% din valoarea lucrărilor din autorizațiile de construcție.

Bărbatul, care se află în prezent în arest la domiciliu, a fost trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată și fals intelectual. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri