David Popovici s-a calificat cu cel mai bun timp în finala de 200 m liber, la Europenele de la Otopeni

Data actualizării: Data publicării:
Înotătorul David Popovici sărbătoreşte o victorie în Roma, pe 13 august 2022.
David Popovici. Foto: Profimedia Images

David Popovici s-a calificat, vineri, în finala probei de 200 m liber din cadrul Campionatului European de înot în bazin scurt, competiţie care are loc la Otopeni.

Popovici a concurat în semifinala a doua, pe care a câştigat-o cu timpul 1:42.04. Sportivul român a obţinut cel mai bun timp al semifinalelor.

În a doua semifinală a concurat şi Mihai Gergely, însă el s-a calificat în finală, terminând al optulea (per total al 15-lea).

Finala este programată sâmbătă, la ora 18.06.

Vineri seara, Andrei Ungur a câştigat prima medalie pentru România la Europenele de la Otopeni, bronz în proba de 100 m spate.

România participă la Europene cu un lot de 21 sportivi (7 fete şi 14 băieţi), selecţionaţi în baza formei arătate la Campionatele Naţionale în bazin scurt din perioada 9-12 noiembrie, desfăşurate tot la Otopeni.

La precedenta ediţie a Europenelor în bazin scurt, care a avut loc la Kazan (Rusia), în 2021, David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, iar Robert Glinţă a obţinut un argint la 100 m spate şi un bronz la 50 m spate. La Mondialele în bazin scurt din 2022 de la Melbourne, Popovici a cucerit argintul la 200 m liber.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri