Suedia propune un plan inovator pentru ca lumea să nu o mai confunde cu Elveția: Voi vorbiți de vaci, noi de chiftele

Data publicării:
Chiftele suedeze / Vacă din Elveția
Pe lista de subiecte pe care cele două țări au voie să le discute se mai află ceasurile scumpe și drogul LSD - pentru Elveția, și elanii și băile cu gheață - pentru Suedia. Colaj foto: Profimedia Images

Elveția (Schweiz/Suisse/Svizzera) și Suedia nu sunt aceeași țară! Dar este clar că unii oameni le confundă, iar Suedia a publicat un videoclip în care propune o soluție la această problemă, relatează Politico.

„A venit timpul să facem ca diferența dintre națiunile noastre să fie clară ca ziua, hotărând cine poate vorbi despre ce”, a transmis VisitSweden – o companie deținută de stat care promovează Suedia ca destinație turistică – într-o campanie filmată publicată marți.

Propunerea Suediei include o listă de subiecte pe care fiecare țară are voie să le abordeze: Elveția poate vorbi despre ceasuri, LSD (drogul inventat de un chimist elvețian) și vaci, în timp ce Suediei îi revin chiftelele, elanii și băile cu gheață.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Atâta timp cât ambele organizații de turism păstrează această diviziune în toate comunicațiile cu lumea exterioară, confuzia ar trebui să se încheie”, potrivit propunerii Suediei.

Nu se menționează nimic despre Ikea din Elveția sau Toblerone a Suediei. Sau... stai. Nu era cumva invers?

Suedia și Elveția se pare că sunt încurcate de multe ori de străini din cauza numelor asemănătoare (în limbi precum engleza: Switzerland/Sweden, franceza: Suisse/Suède sau germana: Schweiz/Schweden) și a crucilor care apar pe ambele steaguri.

În 2018, Bursa de la New York a agățat steagul Elveției pe fațada clădirii pentru a sărbători listarea gigantului tehnologic Spotify – o companie din Suedia.

Nici liderii lumii nu sunt feriți de această confuzie: Într-un discurs susținut la un summit NATO de anul trecut, președintele american Joe Biden a menționat din greșeală Elveția în timp ce li se adresa reporterilor despre aderarea Suediei la alianța militară.

În ciuda acestor erori care apar din când în când, cele două țări au relații bune. Slovenia și Slovacia nu au dorit să comenteze...

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri