Un cățel a fost lăsat să moară de foame, pentru că stăpânul său era stresat la serviciu

Data publicării:
catel maxie

Povestea lui Maxie, un bull terrier salvat de la moarte sigură de un agent al poliției pentru Protecția Animalelor din Marea Britanie, a devenit virală. Cățelul a fost găsit într-o stare deplorabilă, cântărind doar 11 kilograme, în loc de 18, cu coastele la vedere și atât de slăbit încât nu mai putea să meargă, relatează ITV.com.

Trupul patrupedului era atât de emaciat, încât nu mai avea mușchi în picioare, au declarat în fața judecătorilor veterinarii care s-au ocupat de animal. Rachel Leafe, inspectorul RSPCA care l-a descoperit pe Maxie, a declarat că acesta era la un pas de moarte: "Când l-am dus la veterinar a trebuit să ne oprim pe drum de multe ori, pentru că pur și simplu nu putea să meargă. Arăta ca un schelet cu blană. Avea o gheară crescută, care îi străpunsese una dintre pernuțe. Cred că a fost incredibil de dureros pentru el".

Shaun Musson, stăpânul patrupedului, a declarat că nu a mai avut timp să se ocupe de Maxie, după ce a început să lucreze 40 de ore pe săptămână și era foarte stresat la serviciu. Însă scuza bărbatului în vârstă de 25 de ani nu i-a convins pe judecători, care i-au interzis acestuia să mai aibă animale timp de 10 ani și l-au condamnat la 12 săptămâni de închisoare cu suspendare. El a fost obligat și să plătească 300 de lire sterline, costurile pentru tratamentul animalului.

Maxie se află acum în grija veterinarilor și a ajuns să cântărească 18 kilograme, greutatea normală pentru un câine adult de talia sa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri