Acuzații. ASF, locul ideal de muncă pentru rudele politicienilor care nu știu să facă nimic

Data actualizării: Data publicării:
error-mistake-oops-shock-ss-1920

Soţii, soţiile, copiii de politicieni care nu ştiu să facă nimic lucrează la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Deoarece cererea de sinecuri plătite este mare, ASF va înființa – paradoxal – un institut de formare profesională unde vor lucra, desigur, tot rudele politicienilor.

error-mistake-oops-shock-ss-1920

Acuzele au fost formulate joi într-o conferință de Dan Paul, președintele Asociației Brokerilor din România. ”ASF vrea să transfere toată formarea profesională către un institut al ASF şi probabil alţi copii de politicieni sau rude vor lucra acolo. ASF este principala barieră. În continuare toate acele rude ale politicienilor lucrează acolo şi o singură persoană din cercul apropiat al politicenilor şi-a dar demisia din bun simţ. În rest, toţi soţii, soţiile, copiii de politicieni care nu ştiu să facă nimic lucrează la ASF”, a spus Paul.

Mircea Ursache, vicepreşedintele ASF, a răspuns declaraţiilor lui Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, care a spus că „mulţi dintre nepoţii şi rudele politicienilor lucrează la ASF”, afirmând că „au fost concursuri de angajare la ASF pe principiul „nu ştiu de ce aţi venit””.

În 2015, cei 480 de angajaţi ai ASF au primit prime anuale de performanţă în valoare totală de circa 4,5 milioane lei, iar alţi 126 de angajaţi au primit prime de proiect în valoare de 2,1 milioane lei, în contextul în care autoritatea a încheiat anul cu un excedent de 36,5 milioane lei. Angajaţii ASF beneficiază şi de pachete de beneficii în valoare de 150 lei/200 lei de persoană, pentru pensie facultativă suportată de către angajator, tichete de grădiniţă etc, spuneau anul trecut oficialii autorităţii. ASF a fost în mai multe rânduri subiect de scandal ca urmare a salariilor uriașe plătite angajaților, în special cu funcții de conducere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri