Bani din flori de hârtie

Data publicării:
flori

O tânără economist a descoperit cum se fac bani din flori de hârtie. Tânăra din Iaşi a renunţat la un job în sistemul bancar şi şi-a deschis propriul atelier de confecţionat flori. Acum, buchetele ei înveselesc mesele unor restaurante de lux sau vitrinele magazinelor.

Alina Dan a lucrat şase ani într-o bancă. În 2010 a mers la un curs de aranjamente florale, care avea să-i schimbe viaţa. A continuat să studieze cum se fac florile din hârtie

Alina Dan: „A fost foarte, foarte mult, exact ca şi cum te-ai pregăti pentru un examen, pentru un job nou. Eu activam în alt serviciu, dar făceam în paralel şi noaptea lucram.”

Prima comandă: 1.500 de trandafiri de hârtie. A lucrat la buchet două săptămâni.

Alina Dan: „Ăsta a fost secretul meu şi marea mea şansă că totul a pornit de la pasiune. Ca mai apoi, s-a transformat în profesie şi, mai târziu, în business.”

Totul este personalizat, până şi hârtia este colorată de Alina. Pentru a face un trandafir, de exemplu, este nevoie de multă îndemânare şi răbdare.

Alina Dan: “Cum se formează un trandafir: avem nevoie de sârmă, care va ţine pe post de tulpină şi de hârtii şi scotch floral.”

Acum Alina face buchete pentru mirese, aranjamente pentru evenimente sau vitrine. Are tot mai mulţi clienţi

Alina Pară, clientă, fostă mireasă: „Seara, când am ajuns la restaurant, foarte amabili ospătarii de acolo, ne-au luat buchetele şi mie şi al naşei. Şi, cum erau obişnuiţi, le-au pus în apă ca să nu se ofilească florile. Însă, buchetul meu a scăpat.”

Alina Chirilă, manager magazin: „Am avut foarte multe vitrine. Nu numai flori, a făcut chiar şi un stol de rândunele.”

Andreea Mihalache, clientă: „Practic, întreg pachetul am avut. Cred că ne-a costat în jur de 4.000 de lei, însă şi-au meritat toţi banii.”

Din acest an, Alina şi-a format chiar şi o echipă pentru a putea onora comenzile.

Alina Dan, întreprinzătoare: „După doi ani de zile am reuşit să susţin o afacere, să o duc mai departe, să o creez şi să îmi susţin financiar familia, acel salariu care, la un moment dat, dispăruse şi acum pe care pot să îl fac foarte bine din flori de hârtie.”

Preţul unui buchet de flori pentru mireasă costă între 350 şi 450 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri