Ikea deschide în vestul ţării cel de-al treilea magazin din România

Data publicării:
IKEA Samara Store
Foto: Gulliver/Getty Images

Ikea îşi consolidează planurile de extindere. Retailerul suedez de mobilă va deschide al treilea magazin din România în Timişoara. Terenul a fost deja cumpărat la ieşirea din oraş, în comuna Dumbrăviţa, iar construcţia magazinului intră deja în linie dreaptă. Va fi primul magazin Ikea din afara Bucureştiului, iar lucrările ar putea fi gata în cel mult trei ani.

Timişoara este oraşul în care Ikea a tot amânat deschiderea unui magazin, deşi de aici primea printre cele mai multe comenzi online. Dar cum concurenţa e mare, Ikea reacţionează rapid. La doar o lună după ce un retailer austriac de mobilă a intrat în premieră pe piaţa din România chiar prin Timişoara cu un magazin sub brandul Mömax, suedezii de la Ikea au venit cu o mişcare îndrăzneaţă: vor deschide magazinul fix lângă rivali.

În plus, Ikea are planuri şi pentru infrastructura rutieră, astfel încât să aibă o mai mare deschidere către clienţi.

În prezent, Ikea are deschis un singur magazin în România, în Bucureşti, în zona comercială Băneasa, care a fost inaugurat în urmă cu mai bine de un deceniu. În anul financiar 2017, magazinul Ikea din România a fost vizitat de aproape 3,5 milioane de persoane, în timp ce site-ul a avut de peste două ori mai mulţi vizitatori unici, iar multe produse sunt comandate din provincie.

Sunt cifre enorme, motiv pentru care, încă din toamna anului trecut, Ikea a început să se extindă. În noiembrie a fost pusă piatra de temelie pentru cel de-al doilea magazin, care va fi construit tot în capitală, pe Bulevardul Theodor Pallady. Acesta va fi inaugurat până la finalul acestui an și va avea o suprafață de aproximativ 37.000 metri pătrați. Va fi cel mai mare magazin Ikea din această parte a Europei şi pentru el suedezii vor scoate din buzunar nu mai puţin de 80 de milioane de euro. Însă concurenţa este mare şi pentru Ikea. După acest anunţ, retaileri precum Kika şi Leroy Merlin şi-au anunţat la rândul lor intenţia de a deschide magazine tot în zona Pallady.

Ikea nu vizează doar Capitala. La rând sunt oraşele din provincie. Retailerul suedez şi-a propus ca până în 2025 să ajungă la nouă magazine în România, iar printre priorităţi sunt, pe lângă Timişoara, Cluj şi Braşov.

În urma extinderii, Ikea s-ar putea apropia cu paşi repezi de locul unu pe piaţa locală de mobilă. Până acum nu a reuşit să depăşească Mobexpert. Compania românească a avut în 2016 vânzări de peste 160 de milioane de euro, cu 40 de milioane mai mult decât Ikea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri