Românii cheltuie zilnic 5 milioane euro pentru cumpărături online

Data actualizării: Data publicării:
gadget

În metrou, pe drumul spre casă în maşină sau la cafenea, românii cumpără continuu. Şi totul de pe telefonul mobil. Creşterea salariilor, scăderea TVA şi preţurile mai mici au dus la creşterea comerţului online. Doar anul trecut, românii au plătit 1,8 miliarde de euro pentru produsele cumpărate de pe internet.

Adrian Popa îşi face aproape toate cumpărturile pe internet. Telefonul mobil i-a devenit asistent de shopping, fie că este vorba despre comenzi de mâncare sau haine.

Adrian Popa: „Sa plec de acasă, să caut un loc de parcare acolo, să mă întorc acasă și să nu mai găsesc un loc de parcare...Mi se pare mai ok să stau cinci minute pe internet, să găsesc miliardele de produse”.

Ca el sunt mulţi alţi români. Fiecare client a făcut, în medie, aproape 9 comenzi în ultimul an, în creştere cu 10% faţă de 2015. Asta şi pentru că este la îndemână. 70 la sută din populaţia Românie are un telefon inteligent.

Andrei Radu, specialist online: „Este vorba de comoditate, de utilitatea device-ului mobil pe care îl ai tot timpul, de proximitate. Desktopul este tot timpul într-un birou sau la ţine acasă. Poţi să comanzi inclusiv într-o pauză de la birou”.

Odată cu numărul comenzilor on line au crescut şi sumele plătite.

Roxana Vântu, reporter Digi24: „Românii cheltuiesc aproape cinci milioane de euro zilnic pentru cumpărături prin internet, din care 40 la sută sunt realizate cu ajutorul telefonului mobil. Valoarea produselor comandate a depăşit 1,8 miliarde de euro în 2016, cu aproape 30% mai mult decât în 2015.

La această sumă se adaugă biletele de avion, facturile plătite şi vacanţele”.

Comercianţii s-au gândit la tot. E simplu acum să alegi şi haine.

Adelina Oprea, directorul de marketing al unui magazin online: Ghidul de mărimi este făcut în funcţie de brand şi de produs - femei, bărbaţi, copii şi el este aşezat fix după imaginile de produs. Poţi să urmăreşti în funcţie de bust, talie şi şolduri”.

De la momentul comenzii, produsele ajung la client în 24 de ore.

Angelo Dan-Popa, directorul unei firme de papetărie: „În medie, timpul de procesare a unei comenzi este de 15 minute, comanda noastră normală în medie are 10 produse, de unde şi timpul de 15 minute pentru pregătirea ei”.

11,2 milioane de români folosesc internetul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri