BCR taxează plata facturilor la ghișeu cu până la opt lei

Data publicării:
01022013 20bcr 2019-47183

Cea mai mare bancă din România taxează plata facturii cu banul jos. Astfel, de la 1 februarie, clienţii băncii vor achita un comision de 4 lei pentru plata oricărei facturi la ghişeu, iar pentru cei care nu sunt clienţi ai băncii, comisionul va fi de 8 lei.

Oamenii spun că acesta este un furt pe față, și că măsura dezavantajează mai ale persoanele în vârstă.

Reprezentantii BCR susţin că au luat această măsură pentru a stimula folosirea modalităţilor electronice de plată. Pentru achitarea facturilor direct la bancomat, comisionele au fost eliminate.

Potrivit datelor BCR, în prezent, un sfert dintre clienţi continuă să facă tranzacţii direct la ghişeu. Asta pentru că fie că nu ştiu să folosească modalităţile alternative de plată, fie nu au încredere în ele.

Creşterea agresivă a comisioanelor bancare a început în a doua jumătate a anului trecut.

În octombrie 2012, spre exemplu, BRD a crescut de două ori şi jumătate comisionul pentru interogarea soldului şi l-a dublat pe cel pentru retragerea de la bancomat.

În decembrie 2012, CEC a introdus comision de 2,50 de lei pentru administrarea contului. Iar la începutul acestui an, Raiffeisen aproape că a dublat comsionul de transfer bancar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri