Business Insider: Povestea românului din Silicon Valley care a ratat două șanse să fie multimilionar

Data actualizării: Data publicării:
robert cezar matei
Foto: Facebook/Robert Cezar Matei

„Robert Cezar Matei a ratat câteva oportunități de aur”. Așa începe Business Insider povestea românului care a ratat două șanse majore să devină multimilionar în dolari. Robert a fost inclus într-un material despre tineri din Silicon Vallley - paradisul companiilor tech din SUA, situat în San Francisco - și șansele pe care le-au ratat.

Robert Cezar Matei

Foto: Facebook/Robert Cezar Matei

Robert Cezar Matei a avut șansa uriașă de a se alătura echipei Facebook, chiar la începuturile companiei. A ales în schimb să își continue studiile la Universitatea Stanford.

Apoi a primit oferta de a face parte din echipa Square, o companie specializată în plăți.  Însă cea mai mare șansă pe care a ratat-o a fost cea oferită de Instagram - companie achiziționată între timp de Facebook.

Robert a fost cel de-al doilea inginer pe care cei de la Instagram au vrut să-l angajeze pentru a dezvolta platforma de poze. Românul a lucrat alături de echipă pentru o perioadă scurtă de timp, însă a decis în cele din urmă să accepte oferta celor de la Quora - o platformă online unde utilizatorii pot pune întrebări, primind răspunsuri de la alte persoane care folosesc serviciul.

Pe pagina de Quora unde Robert și-a spus pe scurt povestea, acesta menționează și faptul că multe voci din Silicon Valley nu au crezut în misiunea Instagram. Programatorii de aici au lansat însă o aplicație - pe Android inițial - pentru ca mai apoi să devină o legendă vie și una dintre cele mai de succes povești moderne din tech.

Simțind pericolul, Facebook a achiziționat în 2012 Instagram, în schimbul unei sume fabuloase pentru un start up - 1 miliard de dolari. În iunie anul acesta, platforma a ajuns la 1 miliard de utilizatori activi în fiecare lună.

Majoritatea primilor angajați ai Facebook și Instagram sunt acum multimilionari în dolari. Asta pentru că, potrivit tradiției din Silicon Valley, aceștia au primit bonusuri constând în acțiuni la companie. Acțiuni care acum valorează foarte mult.

Robert Cezar Matei nu este singurul inginer din Silicon Valley care a ratat astfel de șanse. În materialul realizat de cei de la Business Insider puteți descoperi și alte nume.

Potrivit propriilor declarații de pe Quora, Robert este împăcat cu deciziile pe care le-a luat. Acesta lucrează în continuare pentru această platformă și a mărturisit că „sunt milioane de moduri în care viaţa mea ar fi putut fi mai rea”.

„Dacă ești activ în Valley, vei bifa oportunități pierdute. Oportunitățile au fost rareori la fel de evidente cum par acum, în retrospectivă”, a mai spus Robert.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri