Focar de coronavirus la un abator de pui din Vaslui

Data publicării:
test-rapid-coronavirus
Foto: arhivă Digi24

Focar de coronavirus la un abator de pui din județul Vaslui. Au fost confirmate pozitiv câteva zeci de persoane din rândul angajaților.

Cazurile au fost depistate după ce, în cursul săptămânii trecute, trei angajați au prezentat simptome specifice COVID-19 și s-a decis testarea celor care au intrat în contact cu aceștia.

Salariații testați pozitiv lucrează în secții diferite, iar cel mai probabil virusul s-a răspândit din cauză că angajații fac naveta cu microbuzul.

„59 de cazuri din 100 de persoane testate au fost declarate pozitive. Ancheta epidemiologica este în desfășurare la acest moment. Majoritatea sunt asimptomatici. Organizăm internarea celor care doresc să fie internați, altfel au stat izolați la domiciliu. Nu sunt doar din Vaslui, ceea ce face ancheta un pic mai laborioasă. Sunt persoane care au adresa de domiciliu în mai multe localități din mediul rural din județul Vaslui. Avem focare în evoluție în unități publice și private, sunt anchete în desfăsurare”, a spus Mirela Vlada, directorul DSP Vaslui, la Digi24.

Acesta nu este însă singurul focar de coronavirus din județul Vaslui. Mai sunt și în alte instituții și chiar la spitalul din Bârlad.

Avem și în Spitalul Municipal de Urgență Elena Beldiman din Bârlad un focar, la o secție din spital”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri