Constantin Niţă propune ajutor de stat pentru marii consumatori de gaze. O măsură similară i-a dus pe Adriean Videanu şi Ioan Niculae în instanţă

Data actualizării: Data publicării:
nita-2

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, a propus marţi acordarea de ajutoare de stat pentru marii consumatori de gaze naturale. Ca variante ar fi mai multe măsuri fiscale - scutiri sau direct ajutoare de stat.

 

O formulă va fi greu de identificat, pentru că reprezintă sprijin interesat, iar Comisia Europeană se opune de regulă ajutoarelor de stat pentru marile companii. Prin urmare, ar fi nevoie de acordul Bruxellesului, greu de obţinut.

Deşi termocentralele ard suficient gaz, marii consumatori din România sunt combinatele chimice, domeniu în care, cu şase unităţi, lider este Ioan Niculae de la Interagro. El este şi cel care anunţă frecvent că se confruntă cu probleme de costuri.

În urmă cu cinci ani, a existat o altă tentativă de ajutorare a combinatelor chimice, acestea primind gaze atunci la preţul din producţia internă - 180 de dolari pe mia de metri cubi. Iniţiativa a aparţinut tot ministrului Economiei, în persoana lui Adriean Videanu la acea vreme. Exact acest ajutor de stat este cel care i-a dus pe fostul ministru şi pe Ioan Niculae în faţa justiţiei cu acuzaţii de subminare a economiei naţionaleRomgazul fiind îngenunchiat.

Business Club

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri