Deschiderea lotului 3 din Sibiu Orăștie amânată fără un nou termen

Data actualizării: Data publicării:
sibiu orastie lot 3 26 sept

Compania de Drumuri n-a terminat lucrările de reparație derulate la lotul 3 din autostrada Sibiu Orăștie deși promisese că acestea vor fi încheiate până la finele lunii septembrie.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

UPDATE. Informația a fost confirmată printr-un comunicat de presă remis de CNADNR. ”Tot pentru corecta și prompta informare a opiniei publice, având în vedere că în ultima perioadă de timp pe zona Orăștie-Sibiu a plouat 11 zile, CNADNR SA anunță că decalează termenul de finalizare a lucrărilor la lotul 3 Cunţa -Sălişte. În graficul de execuție conform prognozei meteo, CNADNR SA prevăzuse o perioada de 5 zile cu ploaie, întârzierea fiind dată de dublarea perioadei în care nu s-au putut efectua lucrări specifice, în conformitate cu standardele de calitate”, a spus compania.

Nerespectarea termenului este cauzată de ploile repetate căzute în ultimele zile și care nu au permis derularea lucrărilor în ritmul dorit, au declarat pentru Digi24.ro surse din cadrul companiei. Aceasta urmează să facă un anunț oficial in cursul zilei de marți. Cel mai probabil nu va fi anunțat un nou termen, au mai spus sursele indicate.

De altfel o inregistrare video postată zilele trecute de către Asociația Pro Infrastructura indică un volum mare a lucrărilor care mai este de făcut.

Amânarea de marți vine după ce la începutul acestei luni șeful Companiei de Drumuri dădea drept sigură deschiederea traficului. Circulația pe lotul 3 al autostrăzii Orăștie-Sibiu se va redeschide la sfârșitul lunii septembrie, lucrările fiind în graficul stabilit, spunea pe 9 septembrie directorul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), Cătălin Homor, după ce a evaluat cu specialiștii companiei, la fața locului, stadiul operațiunilor.

'Ne-am angajat că la sfârșitul lunii septembrie vom redeschide acest tronson de autostradă. În momentul de față (...) este o activitate destul de bună și ne vom respecta termenul înaintat. Lucrările sunt în grafic. În momentul de față s-au finalizat toate cele șase tranșee drenante, avem o saltea de piatră de 1,5 metri care s-a finalizat și în spate se execută lucrări de umplutură din balast. Ritmul este bun, în plan avem un strat de 50 de centimetri pe zi, care înseamnă 24 de ore de muncă', a spus Homor. Lucrările de reparație sunt efectuate de către CNADNR în regie proprie. Refacerea lotului 3 a început în luna aprilie 2016. Autostrada a fost închisă exact cu un an în urmă în urma alunecărilor de teren și a crăpăturilor apărute în asfalt. Autostrada a fost deschisă cu doar două zile înainte de al doilea tur al alegerilor prezidențiale din noiembrie 2014, fără a avea însă toate lucrările necesare efectuate. În plus constructorul a folosit materiale necorespunzătoare calitativ și a lipsit consultantul lucrărilor care să verifice amănunțit calitatea acestora.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri