Ministrul Energiei: Ar fi o greşeală să credem că vom avea parte de un an uşor. Din contră

Data actualizării: Data publicării:
Virgil Popescu face declarații la Guvern
Virgil Popescu. Foto: gov.ro

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că orice propunere pentru un proiect suplimentar de transport de gaze în Europa de Sud-Est şi Balcani este binevenită, având în vedere că disponibilitatea gazelor va continua să fie o provocare în viitorul apropiat. Oficialul mai anunţă că România va continua să susţină Republica Moldova cu aprovizionare cu energie. Ministrul Energiei afirmă tototdată că ar fi o greşeală să credem că vom avea parte de un an uşor, ci din contră.

Ministrul Virgil Popescu a participat la Baku Energy Week, unul dintre cele mai mari evenimente din domeniul energiei, cu tradiţie, la care participă în fiecare an.

Cu această ocazie el a transmis că ar fi o greşeală să credem că vom avea parte de un an uşor, ci din contră.

”Este nevoie să intensificăm cooperarea pentru a duce mai departe obiectivul de a diversifica sursele şi rutele de aprovizionare cu gaze naturale, precum şi cu energie curată.

Prin urmare, orice propunere pentru un proiect suplimentar de transport de gaze în Europa de Sud-Est şi Balcani este binevenită, având în vedere că disponibilitatea gazelor va continua să fie o provocare în viitorul apropiat. Pentru că România va continua să susţină Republica Moldova cu aprovizionare cu energie. De aceea diversificăm sursele de producţie, iar în România energia nucleară este o componentă importată a viitorului mix energetic. Cu energia obţinută la Unităţile 3 şi 4, dar şi de la reactoarele modulare mici vom putea apoviziona şi pe viitor Republica Moldova”, mai spune oficialul, citat de News.ro.

Cooperarea şi investiţiile sunt acţiuni cheie pentru a obţine independenţa şi securitatea energetică.

De asemenea, ministrul a avut miercuri o întâlnire de lucru, la Baku, cu ministrul Economiei din Azerbaijan Mikayil Jabbarov, cu care a discutat despre direcţiile viitoare ale relaţiilor bilaterale, despre întărirea cooperării economice dintre ţările noastre.

”Am continuat dialogul şi pe marginea iniţiativelor care vizează consolidarea parteneriatului în domeniul energiei, inclusiv extinderea portofoliului Socar în România. Îi mulţumesc ministrului Jabbarov pentru deschidere şi susţinere”, spune Virgil Popescu.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri