Nora șefului Comisiei de Industrii a ajuns la ANRE. 21.000 lei, cheltuiți lunar cu un salariat

Data actualizării: Data publicării:
ANRE
ANRE a amendat șase mari furnizori de energie pentru că au întârziat emiterea facturlor . Foto: Arhivă Digi24

Nora deputatului Iulian Iancu, șef al Comisiei de Industrii a Camerei Deputaților care exercită control parlamentar asupra Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), a fost angajată în instituția menționată, în urma unui concurs promovat doar de ea.

Sursa foto: facebook.com

După ce săptămâna trecută nora deputatului PSD a trecut de examenul scris, luni Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei a anunţat că Nicoleta Iancu a trecut şi de proba interviului, potrivit e-nergia.ro.

Iulian Iancu, socrul Nicoletei Iancu (fostă Tortolea) a constituit o Comisie parlamentară de anchetă a activităţii ANRE, instituţie condusă acum de fostul său coleg de partid, Dumitru Chiriţă. Deşi a terminat ancheta în primăvară, nu există nici acum raportul cu concluziile acesteia.

Nicoleta Iancu este angajată a Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, în postul de Expert la Serviciul relaţii publice şi comunicare, după ce a susţinut interviul în faţa Comisiei de Evaluare şi a obţinut un punctaj de 95,67 puncte, potrivit unei informări a ANRE.

Anterior, în data de 6 noiembrie, ANRE informa că Nicoleta Iancu a trecut de proba scrisă. Atunci, patru persoane au susţinut această probă pentru a ocupa postul de expert în cadrul serviciului de relaţii publice şi comunicare. Dintre toţi, doar Nicoleta Iancu a fost admisă.

Informaţii despre angajarea nurorii lui Iulian Iancu la ANRE au circulat în piaţa de energie încă din primăvară.

În mai, ANRE răspunea unei solicitări a noastră în care confirma faptul că Nicoleta Tortolea (numele de fată al nurorii lui Iulian Iancu) este angajată la ANRE, dar în altă funcţie faţă de cea de acum, cea de „expert relații publice în cadrul Cabinetului preşedintelui ANRE, începând cu luna ianuarie 2018”.

Nicoleta Iancu  a absolvit Facultatea de Litere, specializarea Comunicare și Relații Publice și un master in cadrul facultății de sociologie.

La solicitarea e-nergia.ro, ANRE nu a vrut să comunice care este salariul lui Nicoleta Iancu, însă bugetul instituției prevede pe acest an cheltuieli cu salariile de 85 milioane lei. Luând în considerare că sunt 336 de angajați, aceasta duce la o cheltuială brută pe lună și pe salariat de 21.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri