Mirela Călugăreanu revine la șefia ANAF, după ce Mihaela Triculescu a fost demisă

Data actualizării: Data publicării:
mirela-calugareanu
Foto: mfinante.ro

Mirela Călugăreanu revine la conducerea ANAF, înlocuind-o pe Mihaela Triculescu, fiind demisă de ministrul finanțelor. Şi şefa CNAS, Adriana Cotel, a fost revocată din funcţie

Mirela Călugăreanu revine la conducerea ANAF, înlocuind-o pe Mihaela Triculescu, demisă luni de ministrul Finanţelor.

Ea a mai fost preşedintele ANAF între iulie 2017 şi martie 2018, când a fost înlocuită de Ionuţ Mişa.

Călugăreanu are o experiență de peste 26 de ani în domeniul finanțelor, devenind la acea vreme prima femeie președinte a Fiscului din România. 

Începând din decembrie 2017, Mirela Călugăreanu face parte din Consiliul de Administrație al CEC Bank.

În perioada 2001-2007, ea a ocupat mai multe posturi de conducere în domeniul finanțelor publice: director executiv și director executiv adjunct colectare - Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Municipiul București, director general adjunct colectare - Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, șef adjunct - Administrația Finanțelor Publice Sector 1, șef serviciu Inspecție fiscală - Direcția Generală a Finantelor Publice Municipiul București.

Anterior, a activat ca inspector de specialitate în Administrația Financiară Sector 1 și consilier fiscal în cadrul SC Finexpert SRL.

A absolvit Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice din București, precum și cursuri postuniversitare în Managementul Instituțiilor Publice, în cadrul aceleiași instituții de învățământ. Are doctoratul în finanțe obtinut în ianuarie 2018.

Mai are pregătire în domeniile: expert contabil, formator, consultant fiscal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri