Grindeanu vrea situația numirilor la companiile de stat

Data publicării:
170118_SED_GUVERN_GRINDEANU_IORDACHE_06_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Sorin Grindeanu spune că va cere o situație a numirilor făcute în consiliile de administrație ale companiilor de stat. El adaugă că a văzut „atenționări” în acest sens, în ultimele săptămâni, în presă, potrivit Agerpres.

170118_SED_GUVERN_GRINDEANU_IORDACHE_06_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Întrebat la o emisiune televizată pe ce criterii se fac numirile în consiliile de administrație din companiile de stat din Energie, Grindeanu a răspuns: „Nu intră direct în atribuțiunea Guvernului. Lucrurile astea sunt făcute de către ministru. (...) Fie că vorbim de Energie, fie că vorbim de orice alt minister — de Transporturi, de Ministerul Comunicațiilor, ca să dau un alt exemplu, Economiei—, fiecăruia din acești miniștri le-am cerut să aleagă oamenii pe care îi consideră potriviți în a implementa viziunea Guvernului din care fac parte și a debloca anumite lucruri”.

Grindeanu a reacționat după ce realizatorul B1 TV a afirmat că sunt „mulți politruci” prin consiliile de administrație și că în acestea nu ar trebui să existe „secretare, consilieri și cărători de mapă”.

Eu cred că au fost puține cazuri de acest tip, dar chiar am să cer o situație. (...) Recunosc că am văzut în presă, în ultimele săptămâni, mai multe atenționări de acest tip. Și vă spun sincer că am lăsat această libertate, pentru că stilul meu de a conduce nu e cel de a strânge cu șurubul în fiecare zi ministrul, ci de a-i lăsa libertatea, de a-i spune liniile mari după care să meargă și periodic să vedem dacă a atins acele ținte, respectând legea. (...) Echipa, secretarii de stat, secretarii generali, secretarii generali adjuncți, să știți că n-am intrat în lucruri din astea și nici nu cred că e treaba prim-ministrului să facă echipele în fiecare minister în parte”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri