KazMunaiGas - Dosarul DIICOT întârzie vânzarea Rompetrol

Data publicării:
azamat zhangulov, KMGI

Tranzacţia prin care firma chineză CEFC urma să devină proprietar al grupului Rompetrol este renegociată, în contextul noului dosar deschis de procurorii DIICOT şi al sechestrelor multiple care sunt puse pe activele grupului, potrivit ECONOMICA.net, care îl citează pe Azamat Zhangulov, vicepreședinte senior al KazMunaiGas International.
azamat zhangulov, KMGI

Investigaţia procurorilor referitoare la privatizarea rafinăriei Petromidia şi la memorandumul prin care datoriile istorice ale companiei au fost transformate în acţiuni afectează finalizarea tranzacţiei prin care compania chineză CEFC va prelua grupul Rompetrol, iar unii termeni ai tranzacţiei sunt renegociaţi, a declarat oficialul KMGI, noua denumire a grupului Rompetrol.

"Este afectată (tranzacţia-n.red.) pentru că am fost luaţi prin suprindere. Tranzacţia a fost afectată oarecum încă din a doua zi după semnare. Sechestrul a fost o surpriză neplăcută pentru noi. Acum trebuie să renegociem cu partenerii noştri unele condiţii care sunt legate de unele aspecte ale investigaţiei. Am avut progrese în acest sens. Desigur, în acest caz poziţia instituţiilor relevante va fi destul de importantă, pentru că înţelegerea va furniza fundaţia pentru dezvoltarea viitoare a activelor din România" a declarat Zhangulov, citat de economica.net.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri