Șase puncte de trecere a frontierei vor fi modernizate la granița cu Ucraina. România a primit finanțare de 1,2 miliarde de euro

Data publicării:
Briefing of Ukrainian and Romanian PMs in Kyiv
Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Denys Shmyhal (dr) și Marcel Ciolacu (st) / Sursa foto: Profimedia Images

România va beneficia de o finanţare europeană de 1,2 miliarde de euro pentru modernizarea a şase puncte de trecere la graniţa de nord pentru îmbunătățirea fluxului de trecere a frontierei între țara noastră şi Ucraina, transmite Guvernul României, informează News.ro.

Punctele de trecere a frontierei modernizate vor servi nevoilor imediate de import şi export ale ţării vecine afectate de război, se precizează într-un comunicat de presă al Executivului.

Premierul României Marcel Ciolacu care a participat, miercuri la Kiev la o şedinţă comună a guvernelor României şi Ucrainei, a apreciat rezultatele concrete, pe toate palierele, obţinute în cadrul primei vizite de lucru la Kiev, de la preluarea mandatului, premise puternice pentru a concretiza viziunea Parteneriatului Strategic în beneficiul cetăţenilor.

De asemenea, Comisia Europeană a salutat Memorandumul de Înţelegere între Guvernul României şi Guvernul Ucrainei privind consolidarea cooperării în asigurarea tranzitului sigur al produselor ucrainene şi a subliniat că acest aranjament va creşte capacitatea Căilor Solidarităţii, iar România are un rol esenţial în acest sens, mai arată sursa citată.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri