Exclusiv Șeful ANPC, despre inspectorii care iau șpăgi: „Crenvurști” le spuneam. Vina cea mai mare este a operatorilor economici

Data publicării:
Man hand counting money for a bribe or tips. Holding EURO banknotes on a blurred background, EURO currency
Foto: Profimedia Images

Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a spus miercuri, la Interviurile Digi24.ro, că „se mai întâmplă” să existe inspectori care primesc șpagă pentru a „închide ochii” la neregulile sesizate, iar că vina „cea mai mare” în aceste cazuri este „a operatorilor economici care încurajează”. 

„Se mai întâmplă, «crenvurști» le spuneam eu. Mă cert foarte tare cu unii colegi care spun «domle, arunci o imagine negativă și asupra noastră». Nu este adevărat. Am foarte mulți colegi care stau în spatele documentelor minunate încheiate și cele care au stabilit noi paliere de comunicare cu marii retaileri, cu băncile, cu mulți dintre operatorii mari economice. Aceia sunt oameni minunați, devotați cu care construim în fiecare zi. 

Da, avem și pe cei care, din păcate, au rămas ancorați în trecut. Nu știm exact care dintre ei este acela vinovat, dar fum fără foc nu iese. Eu sper, la un moment dat, descurajați de tabletele achiziționate și utilizate pe teren, de sistemele de filmare și monitorizare, de utilizare a calculatoarelor - încet, încet cei care veniseră pentru această plăsuță cu crenvurști să se ducă să-i ronțăie în altă parte și cu altcineva. 

Știți a cui este vina cea mai mare? A operatorilor economici care încurajează...Cel care o dă încearcă să o mascheze. Am tot spus-o: În loc să pui mâna pe telefon, nu pui mai bine mâna pe mop sau pe ceea ce ai de făcut, și ai să vezi că brusc ai scăpat și de o presiune periodică, pentru că cel care e obișnuit să ia și cel care e obișnuit să dea se întâlnesc, prin forța lucrurilor, destul de des, că unul zice că e o sursă de venituri și celălalt că e o sursă de compromisuri”, a afirmat Horia Constantinescu.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri