Şoferii români au depus anul acesta peste 8500 de reclamaţii la adresa companiilor de asigurări

Data publicării:
20121205 20asigurari-36977

Din ianuarie până în septembrie, 8520 de reclamaţii au fost depuse la adresa companiilor de asigurare din România, o creştere cu 65% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (când s-au înregistrat 5163).

Reclamanţii nu au avut însă câştig de cauză în toate situaţiile. 40% din petiţii au fost respinse şi doar 3500 de şoferi au fost despăgubiţi.

Ce tipuri de poliţe au atras cele mai multe sesizări

Poliţele RCA au fost în topul sesizărilor înregistrate la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor în primele nouă luni ale anului: două din trei petiţii, mai exact 64%, au vizat aceste contracte. Asigurările facultative de tip CASCO au atras mai puţine reclamaţii: 1800, deci o cincime din totalul sesizărilor depuse de clienţi. Trebuie remarcat că numărul acestora s-a dublat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Principala plângere a şoferilor a fost plata cu întârziere a despăgubirilor. În multe cazuri, clienţii au primit sume mai mici decât cele trecute în poliţă. La aceste nemulţumiri se adaugă şi problemele de comunicare cu agenţii de asigurare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri