A fost desemnat constructorul pentru porțiunea de 17 km din Autostrada A0-noul inel de centură al Capitalei. Când vor fi gata lucrările

Data publicării:
centura capitalei trafic
Șoseaua de centură a Capitalei este sufocată de traficul intens Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea şi executarea sectorului de nord al Centurii Capitalei, în lungime de 17,5 kilometri, a fost desemnat luni de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Tronsonul are o durată de proiectare de 12 luni și 22 de luni perioadă de execuție.

Potrivit unui comunicat al CNAIR, câştigătorul contractului este compania turcă NUROL INSAAT VE TICARET A.S., care a câştigat procedura cu preţul de 746 de milioane de lei (aproximativ 155 de milioane de euro).

Este primul lot atribuit de pe A0 Nord, în condițiile în care pe zona de Sud (52 km) toate cele trei loturi sunt contractate și pregătite pentru execuție. Lotul 1 din A0 Nord începe din apropierea intersecției cu A1 în zona satului Bâcu și continuă până la intersecția cu DN1 la nord de Otopeni. Inelul de autostrada A0 va avea, la final, aproximativ 100 de kilometri.

Durata contractului este de 34 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare şi 22 de luni perioada de execuţie a lucrărilor.

Perioada de garanţie a acestora este de 10 ani.

Semnarea contractului de achiziţie publică va fi făcută după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi după soluţionarea acestora, a mai anunţat CNAIR.

Redactor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri