Grindeanu: Vom termina banii europeni cu 10-11 luni înainte de termen. E prima dată când sunt folosiți toți

Data publicării:
sorin grindeanu la birou vorbeste la microfon
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor. Foto: Facebook

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, vicepremierul Sorin Grindeanu, a declarat marţi, la Constanţa, că este pentru prima dată de când România este membra a Uniunii Europene când se reuşeşte accesarea a tuturor sumelor prevăzute în Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM) cu 10-11 luni înainte de termenul de închidere a exerciţiului financiar european în curs.

"Ministerul Transporturilor, pentru prima dată, va încheia undeva cu 10 luni, 11 luni, înainte de termen toate fondurile pe POIM. Ştiţi că avem termen până la sfârşitul anului 2023 să cheltuim toţi banii prevăzuţi în exerciţiul bugetar 2014-2020, noi o să terminăm undeva în ianuarie-februarie toate sumele. E pentru prima dată de când suntem membri ai UE când reuşim să accesăm toate sumele prevăzute pe Infrastructura Mare", a afirmat Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a precizat că a primit deja acordul Comisiei Europene pentru ca, în cele 10 luni rămase, Ministerul Transporturilor să poată accesa bani de la alte programe care nu reuşesc să facă această absorbţie.

"Am depus această cerere ca, pentru cele 10 luni rămase de anul viitor, de la alte programe care nu reuşesc să îşi facă această absorbţie Ministerul Transporturilor să poată se acceseze în plus bani în cele 10 luni rămase. Este un lucru important care asigură finanţarea europeană pentru multe proiecte. Am depus această cerere către fondurile europene şi am trimis-o şi la Comisia Europeană, Comisia a şi răspuns că da, este de acord", a mai afirmat ministrul Sorin Grindeanu, citat de Agerpres.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri