O balustradă de oțel, lungă de 4 metri, „protecție” pentru călători la metrou. Lider sindical: Nu înseamnă nimic

Data actualizării: Data publicării:
bara metrou

O balustradă de oţel a fost montată la căpătul unuia dintre peroanele staţiei de metrou Piaţa Victoriei 1. Este o măsură luată de conducerea Metrorex pentru a reduce numărul incidentelor petrecute în subteran. Zilnic, aproximativ 300 de mii de călători merg cu metroul pe cei 18 kilometri ai magistralei 2, Pipera - Berceni.

Teodora Iacob, jurnalist Digi24: Balustrada a fost montată la sfârşitul lunii aprilie, şi reprezintă o măsură de siguranţă pentru călători, spun reprezentanţii Metrorex. Pe celălalt peron însă, nu este deocamdată nicio astfel de bară.

Ambele peroane de la staţia de metrou Piaţa Victoriei 1 devin de obicei neîncăpătoare, în diminețile din timpul săptămânii.

Conducerea Metrorex spune că măsura face parte din procesul de îmbunătăţire a serviciului public de transport cu metroul, dar nu precizează ce alte intenţii are pe viitor la acest capitol.

Ion Rădoi, preşedinte USLM: Nu au nicio semnificaţie, mai cu seamă că sunt puse dincolo de zona în care opreşte trenul. Nu înseamnă nimic, dacă vor să sigure elemente de siguranţă, ar trebui ca acel sistem de panouri despre care se tot discută, să se pună în aplicare. Trebuie să asiguri şi partea asta de pază.

Călător: Ar trebui şi oamenii să fie educaţi şi să nu stea aşa aproape de metrou, e şi o dungă din câte ştiu eu, care îţi arată unde trebuie să te opreşti faţă de tren.
Călător: Cam degeaba, practic, după părerea mea. Ar trebui făcut ca în Londra, să fie panouri şi să se deschidă uşile când vine metroul, ca să nu mai avem incidente...

Un caz şocant a fost cel din decembrie 2017, când o tânără a fost impinsă pe linie de o femeie, în staţia de Dristor 1. Tânăra a fost lovită de trenul ce intra în staţie şi a murit. Iar luna trecută, o femeie de 60 de ani s-a aruncat pe şine la staţia de metrou Gorjului.

O balustradă de oţel, măsură de protecţie

Metrorex continuă măsurile pentru îmbunătățirea serviciului public de transport cu metroul. Această balustradă are scopul de a proteja călătorii în contextul supraaglomerării de la orele de vârf a zonei respective. Din analizele Metrorex s-a constatat că această stație este cea mai expusă la suprapopulare. (Sursa: Metrorex)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri