Trei kilometri de autostradă, la ieșirea din București, deschiși la sfârşitul anului

Data actualizării: Data publicării:
trafic autostrada soarelui, foto generice_politia romana (2)

Lucrările la cei trei kilometri din Autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti, în zona Petricani, se desfăşoară conform graficului de execuţie şi vor fi încheiate la sfârşitul anului, dacă vremea nu va avea un caracter excepţional în următoarea perioadă, spune șeful Companiei de Drumuri și Autostrăzi (CNAIR).

trafic autostrada soarelui, foto generice_politia romana (2)

Potrivit lui Cătălin Homor, șeful CNAIR, este a doua descărcare a acestui tronson de autostradă urbană după centura de la Ştefăneşti. ''Va descărca în strada Popasului. Probabil va fi o restricţionare de tonaj pe această descărcare. Nu va avea bandă de urgenţă, pentru că sunt bretelele care descarcă. Noi avem autostradă, există un sector destul de mare care este executat deja şi acestea sunt doar descărcările din autostradă. Autostrada, după cum vedeţi, traversează strada Popasului prin acest pasaj şi va avea trei benzi pe sens, cu bandă de urgenţă”, a afirmat şeful CNAIR, potrivit Agerpres.

El spune că autostrada nu trebuie să se oprească în strada Popasului, ci să continue până în Şoseaua Petricani, lucrările finale având ca termen contractual luna noiembrie 2017.

”Proiectul final este cu descărcare în Petricani. Pe raza municipiului Bucureşti avem autorizaţie de construire, inclusiv pe sectorul pe care se lucrează acum. Lipseşte autorizaţia pe aproximativ 1,3 kilometri pe raza oraşului Voluntari. Estimăm ca până la finele acestui an să obţinem autorizaţia şi pentru acest sector, astfel încât la sfârşitul anului viitor tot proiectul să fie finalizat. De aici până la Şoseaua Petricani avem în jur de 2,5 kilometri. Estimarea contractului este sfârşitul anului viitor, luna noiembrie”, a subliniat Cătălin Homor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri