67 de persoane au traversat Canalul Mânecii în noaptea de Crăciun pentru a ajunge în Marea Britanie

Data publicării:
grup de migranți pe o barcă așteaptă să intre în Dover
Migranții au făcut călătoria periculoase pe Canalul Mânecii chiar în noaptea de Crăciun. Foto: Profimedia Images

67 de persoane au traversat periculosul Canal al Mânecii chiar în noaptea de Crăciun, într-o încercare de a ajunge în Marea Britanie pentru a solicita azil politic, relatează The Independent.

Cu puțin înainte de ora locală 1:30, în noaptea de Crăciun, poliția de frontieră britanică a întâmpinat 67 de migranți în Kent, Dover, după un incident care a implicat două bărci.

Autoritățile franceze au interceptat, de asemenea, o altă barcă în aceeași zi, deși numărul de migranți care se aflau în această barcă rămâne necunoscut.

Tom Pursglove, responsabilul guvernamental pentru imigrație, i-a îndemnat pe migranți să nu mai încerce să traverseze Canalul Mânecii și să ceară azil politic în prima țară sigură în care ajung.

Canalul Mânecii este una dintre cele mai aglomerate căi maritime din lume, iar curenţii sunt puternici, astfel că bărcile gonflabile supraîncărcate riscă deseori să se scufunde.

Deși poliţia franceză împiedică mai multe traversări decât în anii anteriori, fluxul de migranţi care doresc să ajungă în Marea Britanie a fost oprit doar parţial, devenind una dintre multele surse de tensiune între Paris şi Londra.

În ultimele trei luni, s-a dublat numărul încercărilor de traversare, iar traficanții care organizează aceste acțiuni periculoase nu țin cont nici de frig, nici de temperatura apei.

La sfârșitul lui noiembrie, 27 de oameni au murit în timp ce încercau să ajungă din Franţa în Marea Britanie, traversând Canalul Mânecii.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri