Aleksandar Vucici spune că Serbia „nu va adera niciodată NATO”

Data publicării:
Aleksandar Vucici
Aleksandar Vucici. Foto: Profimedia Images

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucici, a declarat, duminică seară, în timpul unei ceremonii de comemorare a celor morți în timpul intervenției NATO din Serbia, în 1999, că țara sa nu se va alătura „niciodată” Alianței Nord-Atlantice. El a vorbit de admiterea Kosovo, pe care Serbia îl consideră parte a teritoriului său, în adunarea parlamentară a NATO.

„Mulţumim - acum ştim că noi nu vom adera niciodată la NATO şi că ne vom apăra şi proteja neutralitatea noastră militară.  Iar când îi veţi admite (pe Kosovo - n. red.) în Consiliul Europei, noi vom avea şi pentru asta un răspuns.

S-a zis cu minciunile voastre, sancţiuni împotriva Pristinei şi toate celelalte. Lor le-aţi dat totul şi în schimb aţi pedepsit Serbia pe măsură”, a declarat Vucici la Prokuplje, în sudul Serbiei, într-un mesaj pentru ceea ce el a numit „falşii prieteni” ai Serbiei, conform agenției sârbe Tanjug, citată de Agerpres.

„Ei nu ne pot lua dreptul de a trăi pentru ţara noastră şi de a iubi libertatea mai presus de orice”, a spus el. Liderul de la Belgrad a mai spus că Serbia „nu va accepta niciodată ca provincia Kosovo să fie separată de ea” și că „va lupta cu tot ce are la dispoziție pentru a-și păstra teritoriul”.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri