Prigojin a plecat din Belarus. Lukașenko spune că șeful Wagner s-a întors în Rusia: Sunt sigur că Putin nu îl va ucide

Data actualizării: Data publicării:
prigojin, seful wagner
Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, se află în prezent în orașul rusesc Sankt Petersburg, a declarat președintele belarus Aleksandr Lukașenko. FOTO: Profimedia Images

Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, se află în prezent în orașul rusesc Sankt Petersburg, a declarat președintele belarus Aleksandr Lukașenko pentru CNN, în timpul unei conferințe de presă de la Minsk. Acesta spune că este „sigur” că Vladimir Putin nu îl va ucide.

Președintele Aleksandr Lukașenko a declarat joi, în timpul unei conferințe internaționale de presă că șeful Wagner se află în Rusia. În urmă cu câteva zile Lukașenko afirma că șeful mercenarilor este în Belarus.

Ca răspuns la o întrebare a lui Matthew Chance de la CNN, Lukașenko a spus că forțele Wagner se află în „taberele lor obișnuite”, ceea ce înseamnă că nu se află în Belarus.

„În ceea ce îl privește pe Evgheni Prigojin, el se află la Sankt Petersburg. Sau poate că în această dimineață va călători la Moscova sau în altă parte. Dar el nu se află acum pe teritoriul Belarusului”, a declarat Lukașenko. 

Președintele Lukașenko a mai spus că Prigojin este „absolut liber” și că este „sigur” că Vladimir Putin nu îl va ucide.

„Dacă credeți că Putin este răuvoitor și răzbunător și că el [Prigojin] va fi ucis mâine … nu, acest lucru nu se va întâmpla”, a spus Lukașenko.

Lukaşenko afirma anterior că ţara sa va beneficia de experienţa combatanţilor grupării paramilitare ruse Wagner, pe care el a acceptat să o primească în cadrul acordului care a pus capăt rebeliunii mercenarilor Wagner în Rusia.

 De asemenea, Prigojin, care a dispărut din spaţiul public din data de 24 iunie, când a declanșat o rebeliune armată eşuată în Rusia, a publicat luni un mesaj audio în care anticipează noi victorii ale rușilor pe front.

„Veţi vedea în curând următoarele noastre victorii pe front”, spune Prigojin, potrivit EFE.

„Astăzi avem nevoie de sprijinul dumneavoastră mai mult ca oricând. Şi vă mulţumesc pentru asta”, declară Prigojin în mesajul difuzat de canalul Telegram „Grey Zone”, apropiat de Grupul Wagner.

Potrivit lui Evgheni Prigojin, „Marşul dreptăţii”, care a durat 24 de ore, în cursul cărora mercenarii Wagner au străbătut circa 800 de kilometri şi aproape că au ajuns la Moscova, a avut ca obiectiv „lupta împotriva trădătorilor” şi „mobilizarea” societăţii.

„Cred că am realizat multe din toate aceste lucruri”, susţine liderul Wagner.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri