Galerie Foto Alertă de poluare în China. Smogul a cuprins marile orașe, unde mai multe zboruri au fost anulate

Data actualizării: Data publicării:
poluare in china
Mai multe regiuni din China sunt grav afectate de poluare. FOTO: Profimedia Images

Mai multe regiuni din China sunt grav afectate de poluare. Unele zboruri au fost anulate, iar autostrăzile au fost închise din cauza smogului, în timp ce autoritățile au emis mai multe avertismente, transmite Reuters

Mai multe regiuni din China sunt grav afectate de poluare. FOTO: Profimedia Images
Mai multe regiuni din China sunt grav afectate de poluare. FOTO: Profimedia Images

Autoritățile au emis marți cele mai ridicate avertismente pentru ceață, în timp ce smogul a învăluit marile orașe din nordul Chinei, avertizând populația că vizibilitatea ar putea scădea la mai puțin de 50 de metri.

Provincia nordică Hebei a anunțat măsuri urgente anti-poluare, printre care se numără controalele în trafic, atunci când este necesar, inclusiv suspendarea zborurilor, închiderea temporară a autostrăzilor și suspendarea feriboturilor, a declarat biroul meteorologic al Chinei.

Autoritățile au avertizat, de asemenea, șoferii să oprească în parcări, atunci când condițiile o cer și au cerut oamenilor să rămână în case.

Smogul a cuprins nordul țării timp de câteva zile, în timp ce s-au înregistrat temperaturi neobișnuit de mari pentru această perioadă.

Experții au declarat că de vină pentru vremea neobișnuită ar fi curenții slabi de aer rece de la Polul Nord. Ei au mai explicat că intensificarea activităților industriale și incendiile de vegetație au contribuit la fenomenul periculos.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri