Alertă teroristă la Târgul de Crăciun din Koln. Doi adolescenți au fost arestați

Data publicării:
targul de craciun din koln in germania
Poliția a reținut doi adolescenți care plănuiau un atac asupra Târgului de Crăciun din Koln. FOTO: Profimedia Images

Alertă teroristă în Germania, înaintea sărbătorilor de iarnă. Poliția a reținut doi adolescenți care plănuiau un atac asupra Târgului de Crăciun din Koln.

Potrivit presei germane, este vorba despre doi tineri. Unul dintre ei are 15 ani, germano-afgan, iar celălalt are 16 ani și este de origine rusă.

Acesta din urmă l-a racolat pe primul și au discutat împreună, pe un cont secret de Telegram, planurile unui potențial atac terorist asupra Târgului de Crăciun din Koln.

De asemenea, dacă nu le ieșea atacul de la Târgul de Crăciun, cei doi plănuiseră să atace o sinagogă din același oraș. Ei se gândeau să folosească bombe incendiare sau chiar o camionetă.

Au avut loc descinderi la domiciliile lor și au fost arestați. Sunt considerați simpatizanți ai grupării teroriste Stat Islamic.

Băiatul de origine rusă este considerat de autoritățile germane drept o persoană importantă în grupările islamiste din Germania și era deja în atenția autorităților, pentru că răspândise propaganda jihadistă și cu alte ocazii, în trecut.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri