Aliații lui Kadîrov îl atacă dur pe Prigojin: „Nu mai urla, ai devenit un blogger”

Data publicării:
Wagner Group Yevgeny Prigozhin Leader Threatens Russian Military Leaders
Evgheni Prigojin, liderul mercenarilor Wagner. Foto: Profimedia Images

Unul dintre aliații liderului cecen Ramzan Kadîrov l-a criticat public joi pe cel mai proeminent mercenar al Rusiei, Evgheni Prigojin, prezentându-l drept un blogger care țipă tot timpul despre probleme, relatează Reuters. Răspunsul din partea luptătorilor Wagner nu a întârziat să apară.

Prin intermediul unui video, Adam Delimhanov i-a transmis un mesaj lui Prigojin, căruia i s-a adresat cu diminutivul „Jenia” și „tu”: „Dacă nu înțelegi, atunci poți să ne contactezi și să ne spui locul și ora, eu îți vom explica ce nu înțelegi. Ai devenit un blogger care țipă și strigă la toată lumea despre toate problemele”.

„Nu mai striga, nu mai țipa și nu mai urla”, a adăugat Delimhanov.

Mesajul a atras o mustrare rapidă din partea unuia dintre cei mai importanți luptători ai grupului Wagner, Dmitri Utkin, un fost ofițer al forțelor speciale care a servit în serviciile secrete militare rusești.

„De unde a apărut o asemenea familiaritate: cine v-a dat dreptul să folosiți „tu” și „Jenia”?”, a spus Utkin într-un mesaj pe care Prigojin l-a postat pe Telegram. „Anumiți cetățeni ar trebui să fie puși la zid pentru RUȘINEA pe care o avem”.

„Sunt întotdeauna gata să vorbim de la om la om”, a mai spus Utkin.

Kadîrov, fiul fostului președinte cecen Ahmad Kadîrov, care a fost asasinat într-un atentat cu bombă în 2004 la Groznîi, a susținut anul trecut unele dintre criticile lui Prigojin la adresa șefilor militari de top din Rusia, dar relațiile lor s-au distanțat în ultimele luni.

Kadîrov este un aliat apropiat al președintelui Vladimir Putin.

Prigojin, care a afirmat săptămâna trecută că porecla sa ar trebui să fie „măcelarul lui Putin” și nu „bucătarul lui Putin”, a declarat miercuri că a cerut procurorilor să investigheze dacă înalți oficiali ruși din domeniul apărării au comis vreo „crimă” înainte sau în timpul războiului din Ucraina.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri