Ambasadorul francez din Niger sfidează ultimatumul juntei și rămâne în țară. Macron spune că îl „aplaudă” pentru decizie

Data publicării:
Emmanuel Macron la pupitrul prezidențial cu mâna ridicată și degetul arătător
Președintele Franței, Emmanuel Macron, l-a lăudat pe ambasadorul său din Niger pentru refuzul de a părăsi țara la ultimatumul juntei. Foto: Profimedia Images

Ambasadorul francez în Niger a rămas în țară în ciuda ultimatumului de 48 de ore de a părăsi țara pe care l-a primit vinerea trecută, a confirmat președintele Emmanuel Macron într-un discurs sfidător la adresa juntei care controlează țara africană de peste o lună, relatează BBC.

Ambasadorului Sylvain Itte i s-a cerut imperativ să părăsească țara în 48 de ore, pe fondul unor relații tot mai proaste între Niger și Franța. La câteva ore de când a expirat ultimatumul, însă, președintele francez a spus că îl „aplaudă” pe Itte pentru determinarea de a rămâne pe teritoriul nigerian.

„Franța și diplomații săi s-au confruntat cu situații foarte dificile în unele țări în lunile care au trecut, de la Sudan, unde Franța a fost exemplară, până la Niger în acest moment”, a spus președintele francez într-un discurs susținut în fața ambasadorilor săi.

„Îl aplaud pe colegul vostru și pe colegii care ne ascultă de la posturilor lor”, a spus Emmanuel Macron.

Ambasadorul francez refuzase, anterior, să-i întâlnească pe noii lideri ai țării de după lovitura de stat, iar militarii s-au simțit foarte lezați de această sfidare și i-au ordonat acestuia să părăsească țara.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri