Antony Blinken: Ucraina va intra în NATO

Data publicării:
Antony Blinken și Dmitri Kuleba
Secretarul de stat american, Antony Blinken, alături de ministrul ucrainean de externe, Dmitri Kuleba. Foto: Profimedia Images

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a spus joi că Ucraina va intra, în cele din urmă, în NATO și că sprijinul alianței pentru Kiev rămâne unul „solid”, informează Reuters.

„Ucraina va deveni membru al NATO. Scopul nostru este să construim o punte de legătură care să facă posibilă această aderare”, a spus Blinken în cadrul unei întâlniri cu presa, la Bruxelles.

Declarația lui Blinken a fost făcută în contextul unei ceremonii organizate la Bruxelles în care s-au sărbătorit 75 de ani de la înființarea NATO. Cu această ocazie, Jens Stoltenberg a vorbit despre nevoia ca SUA și Europa să rămână împreună, pentru că așa „suntem mai puternici și mai în siguranță”. La ceremonia de la Bruxelles, România a fost reprezentată de ministrul de Externe Luminița Odobescu.

Ceremonia aniversară pentru marcarea a 75 de ani de la crearea Alianţei Nord-Atlantice s-a desfăşurat în piaţa centrală a noului sediu al Alianţei, acompaniată de muzica orchestrelor Forţelor Aeriene Regale Belgiene şi Marinei Regale Olandeze, şi a fost precedată de o depunere de coroane de flori în memoria celor căzuţi în misiuni NATO.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri