Video Atentat cu bombă la Moscova. Un fost spion ucrainean a fost rănit după ce mașina sa a sărit în aer. Momentul a fost surprins de camere

Data actualizării: Data publicării:
atac cu bomba
Bărbatul a fost agent SBU (Serviciul de informaţii ucrainean) în 2018, când a fugit în Rusia. Foto: Captură video Digi24

Un fost ofițer al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) a fost rănit, vineri, într-un atentat cu bombă la Moscova. Acesta pleca de la locuința sa atunci când mașina lui a sărit în aer. Momentul a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă.

Serviciile ruse de intervenție spun că a fost vorba despre un dispozitiv exploziv. Fostul ofițer al serviciilor secrete ucrainene, Vassili Prozorov, a suferit răni la mâini și la picioare, dar se află în stare bună, potrivit apropiaților, care denunță un atac din partea Ucrainei.

Comitetul de Anchetă rus, organismul însărcinat cu realizarea cercetărilor penale, a confirmat un incident în care „un vehicul a fost avariat şi proprietarul său a fost rănit”, fără a preciza dacă într-adevăr a avut loc o explozie, au informat agenţiile de presă ruse TASS şi RIA Novosti.

A fost deschisă o anchetă şi sunt în derulare cercetări, a mai transmis comitetul.

În martie 2019, Vassili Prozorov a participat la o conferinţă de presă la Moscova, unde a fost prezentat ca un dezertor care a trecut de partea Rusiei. El a declarat apoi că a lucrat pentru SBU între 1999 şi 2018, dând asigurări că a furnizat informaţii Rusiei începând din aprilie 2014, având o „motivare ideologică”.

SBU a reacţionat susţinând că Prozorov a fost concediat în 2018 pentru lipsuri, acuzându-l mai ales că a consumat băuturi alcoolice la serviciu şi că s-a „vândut” ruşilor.

Până la momentul redactării acestei știri, Kievul nu a comentat incidentul.

De la începutul războiului în Ucraina, mai multe asasinate sau tentative de asasinat au vizat personalități de pe teritoriul rus care susțin ofensiva militară a Kremlinului.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri