Barcelona împarte pălării persoanelor fără adăpost pentru a face față caniculei. Nou record de temperatură

Data publicării:
canicula barcelona
În Barcelona, temperaturile din timpul nopții au urcat până la aproape 30 de grade Celsius. Foto: Profimedia Images

În Barcelona, temperaturile din timpul nopții au urcat până la aproape 30 de grade Celsius, după ce miercuri, în timpul zilei, s-a înregistrat un nou record: 38,8 grade. Recordul anterior a fost de 37,4 grade, în 2010. Autoritățile au început să împartă apă și pălării persoanelor fără adăpost pentru a putea rezista căldurii sufocante.

Umiditatea este, de asemenea, ridicată, ceea ce sporește senzație de căldură înăbușitoare, relatează The Guardian.

Locuitorii Barcelonei au primit mesaje cu sfaturi despre cum să se protejeze de căldură, dar și cu indicații privind cele mai apropiate „refugii climatice”, spații cu aer condiționat și cișmele cu apă.

De asemenea, autoritățile locale au împărțit pălării și apă persoanelor fără adăpost.

Barcelona a lansat un plan de urgență pentru a-și proteja cei 310.000 de copaci care se află în oraș și riscă să fie uscați de secetă, după ce un palmier a căzut și a ucis o tânără luna aceasta.

Spania a fost lovită de patru valuri de căldură succesive din iunie, cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

Nici măcar regiunile nordice de obicei temperate nu au fost cruțate de caniculă, Țara Bascilor și Cantabria înregistrând peste 40 de grade Celsius. Mai multe persoane au ajuns la spital în Bilbao, unde termometrul a înregistrat 43 de grade Celsius.

Combinația dintre căldură și secetă a pus toată Spania în alertă maximă pentru incendii de vegetație. Acum, în cea mai mare parte acestea se află sub control. Cel mai grav incendiu, din Tenerife, a distrus 15.000 de hectare de pădure.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri