„Belarusul rămâne o amenințare”. Ucraina anunță că începe construcția unui zid de beton armat cu fortificații la graniță

Data publicării:
harta Europei cu Ucraina și Belarusul focalizate
Graniţa Ucrainei cu Belarusul are o lungime de peste 1.000 de kilometri. Foto: Profimedia Images

Ucraina a anunțat, vineri, că va ridica o barieră fizică - un zid de beton armat și alte fortificații la granița sa cu Belarusul, în condițiile în care guvernul de la Kiev se teme de posibilitatea unui nou atac lansat de pe teritoriu bielorus, asemeni celui lansat când a început invazia lui Putin, relatează Reuters.

Consilierul prezidenţial ucrainean, Kirilo Timoşenko, a spus că a fost ridicat un zid, cu sârmă ghimpată în partea de sus, pe o suprafaţă de trei kilometri în regiunea Volînia la graniţa cu Belarusul, despre care guvernul de la Kiev spune că rămâne o ameninţare. Au fost instalaţi, de asemenea, saci de nisip şi au fost săpate tranşee, a precizat el.

„Asta nu e totul, dar nu vom dezvălui detaliile”, a precizat oficialul. El a adăugat că sunt în derulare lucrări şi în regiunile Rivne şi Zhitomir, care se află de asemenea la graniţa cu Belarusul, dar nu a dorit să detalieze.

Ministrul ucrainean al Apărării, Aleksii Reznikov, a declarat, joi, pentru Reuters că Belarusul rămâne o ameninţare, dar că trupele de la graniţă sunt „într-o poziţie pasivă”. Graniţa Ucrainei cu Belarusul are o lungime de peste 1.000 de kilometri.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri