Biden neagă orice implicare a SUA și aliaților în rebeliunea Wagner. „Să nu îi dăm lui Putin nicio scuză pentru a da vina pe Occident”

Data actualizării: Data publicării:
President Biden Speaks on Administrations Infrastructure at the White House
Președintele american Joe Biden. Foto: Profimedia Images

Preşedintele american Joe Biden a negat luni orice implicare a Statelor Unite sau a aliaţilor lor în revolta de sâmbătă a grupului de mercenari Wagner împotriva puterii de la Moscova, transmite Reuters. 

„Am arătat clar că nu am fost implicaţi, nu am avut nimic de-a face cu asta”, a spus liderul de la Casa Albă în primele comentarii după evenimentele din Rusia. 

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov declarase luni că serviciile de informaţii ale Rusiei investighează o eventuală implicare a spionajului occidental în revolta condusă de liderul Wagner, Evgheni Prigojin, transmite Agerpres. 

Biden a dezvăluit că a cerut sâmbătă echipei sale de securitate naţională să îl informeze „din oră în oră” despre situaţie şi să se pregătească pentru o serie de scenarii, despre care nu a dat detalii, şi că la Washington încă se mai evaluează urmările incidentului. „Este prea devreme să ajungem la o concluzie definitivă despre ce urmează”. 

Preşedintele a mai afirmat că a discutat cu principalii aliaţi ai SUA prin videoconferinţă, pentru a se asigura că există o coordonare a reacţiilor. „Au fost de acord cu mine că trebuie să ne asigurăm că nu îi oferim lui Putin nicio scuză - nu îi oferim lui Putin nicio scuză - pentru a da vina pe Occident şi pentru a da vina pe NATO”, a insistat el. 

Biden a dialogat duminică şi cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi a adăugat că urmează o nouă discuţie cu acesta luni sau marţi, pentru a garanta că sunt „pe aceeaşi lungime de undă”.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri