Bogdan Aurescu și Dominic Raab au discutat despre atacul asupra navei Mercer Street, în care au murit un român și un britanic

Data publicării:
Bogdan Aurescu, ministrul de Externe
Bogdan Aurescu, ministrul de Externe. Foto: mae.ro

Miniștii de externe român și britanic au discutat despre incidentul violent produs în zona strâmtorii Hurmuz, la bordul navei Mercer Stree”, în urma căruia un navigator român și unul britanic au fost uciși.

Bogdan Aurescu și Dominic Raab au vorbit despre necesitatea elucidarii cât mai rapide a circumstanțelor în care a avut loc atacul asupra petrolierului Mercer Street, potrivit unui comunicat de presă citat de Mediafax.

Șeful diplomației britanice a transmis ministrului Bogdan Aurescu condoleanțele sale pentru decesul cetățeanului român, alături de un cetățean al Regatului Unit, în urma incidentului violent produs în zona strâmtorii Hurmuz, care a implicat nava Mercer Street. De asemenea, ministrul Raab a exprimat disponibilitatea autorităților britanice de a se coordona cu partea română pentru procedurile de repatriere.

Aurescu i-a mulțumit omologului britanic pentru mesajul său de compasiune și a transmis, la rândul său, condoleanțe pentru decesul cetățeanului Regatului Unit aflat la bordul aceluiași vas, precum și interesul pentru coordonarea eforturilor comune de repatriere.

Cei doi miniștri au realizat un schimb preliminar de informații privind circumstanțele în care s-a produs tragicul eveniment, exprimând necesitatea stabilirii cât mai rapide a acestora, și au convenit să mențină acest subiect în atenție și să rămână în contact apropiat până la stabilirea cu exactitate a circumstanțelor producerii incidentului.

Un petrolier utilizat de compania unui om de afaceri israelian a fost vizat de un atac în Marea Arabiei, în largul coastelor statului Oman, un incident produs pe fondul tensiunilor dintre Israel şi Iran, informează agenţia Associated Press. Atacul a avut loc în cursul nopţii de joi spre vineri în largul Insulei Masirah, aparţinând Omanului. Atacul a vizat petrolierul Mercer Street, au declarat oficiali britanici citaţi de agenţia Associated Press. Nava este utilizată de firma Zodiac Maritime, deţinută de Zodiac Group, compania miliardarului israelian Eyal Ofer. Petrolierul este sub pavilion liberian şi aparţine unei firme nipone.

Un marinar român şi unul britanic au fost ucişi în timpul atacului care a vizat petrolierul Mercer Street, a anunţat compania care utiliza nava, Zodiac Maritime.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Jennifer Lopez și Ben Affleck, apariție surprinzătoare după zvonurile de divorț. De ce locuiesc separat?
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Fiica Siennei Miller, prima apariție pe covorul roșu. Puștoaica de 11 ani seamănă leit cu mama sa celebră
Adevarul
Scrisoarea emoționantă a unor copii care suferă de boli incurabile, către un medic
Newsweek
Nouă fază dură a războiului din Ucraina. Rusia atacată cu arme din Vest de soldați antrenați de NATO
Digi FM
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi...
UTV
(FOTO) Jennifer Lopez si Ben Affleck, prima aparitie impreuna dupa zvonurile divortului. Vezi cum au fost...