Cancelarul german spune că sprijinul pentru Israel nu va afecta ajutorul acordat Ucrainei: „Promisiunea noastră rămâne valabilă”

Data publicării:
olaf scholz
Sprijinul acordat Israelului nu va afecta ajutorul acordat Ucrainei, a dat asigurări cancelarul german. FOTO: Profimedia Images

Sprijinul acordat Israelului, după atacul sângeros lansat de gruparea islamistă Hamas, nu va afecta ajutorul acordat Ucrainei, a dat asigurări marţi cancelarul german, Olaf Scholz, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Susţinem Ucraina economic, financiar, cu ajutor umanitar, dar şi cu arme. Acest sprijin nu va fi în niciun caz afectat de faptul că, de la oribilele ore ale dimineţii de 7 octombrie, ne-am întors către Israel şi Orientul Mijlociu cu cea mai mare compasiune şi îngrijorare. Israelul şi Ucraina beneficiază de solidaritatea noastră de neclintit. Vladimir Putin a invadat Ucraina pentru că, în iluzia sa imperialistă, el se aştepta la o victorie rapidă şi uşoară. S-a înşelat. Şi greşeşte din nou dacă crede că poate rezista mai mult decât noi”, a mai spus cancelarul german, în cadrul unui forum economic germano-ucrainean la Berlin.

Germania oferă un ajutor financiar şi militar substanţial Ucrainei, Scholz amintind marţi că valoarea totală a acestui ajutor pentru Kiev s-a ridicat la 24 de miliarde de euro de la începutul ofensivei ruse în Ucraina, în februarie 2022.

„Promisiunea noastră rămâne valabilă. Împreună cu partenerii noştri din UE, G7 şi multe alte ţări, nu lăsăm să existe nicio îndoială cu privire la hotărârea şi capacitatea noastră de a rămâne fermi”, a dat asigurări Scholz în prezenţa premierului ucrainean Denis Şmîgal, care a participat la forum.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri