"Capul numărul 7" pentru 1.000 de dolari și fețe umane pentru 600 de dolari. Directorul morgii de la Harvard, vizat de o anchetă sumbră

Data publicării:
cadavru la morga
Directorul morgii școlii de medicină a Universității Harvard este acuzat că a vândut părți din cadavrele donate școlii. FOTO: Profimedia Images

Directorul morgii școlii de medicină a Universității Harvard este acuzat că a vândut părți din cadavrele donate școlii. Potrivit anchetatorilor, el și soția lui au vândut online capete, creier, piele și oase în Pennsylvania și Massachusetts, scrie BBC.

În acest dosar sunt acuzați, managerul morgii, Cedric Lodge, și încă trei persoane. Anchetatorii spun că faptele s-au petrecut din 2018 până în 2021.

Procurorii susțin că Cedric Lodge și-ar fi folosit funcția de manager al „Programului de donații anatomice” de la Harvard Medical School pentru a dezmembra cadavrele donate pentru cercetarea medicală.

Studenții de la Harvard folosesc cadavre donate pentru a studia și a învăța diverse proceduri medicale. Ulterior, cadavrele sunt adesea incinerate, iar rămășițele sunt returnate familiilor sau îngropate în cimitirul medical al universității, potrivit rechizitoriului.

Cedric Lodge și soția sa sunt acuzați că au recoltat, vândut și expediat părți din aceste cadavre donate. „Uneori, Cedric Lodge le-a permis (potențialilor cumpărători – n.r.) să intre în morga școlii de medicină și să examineze cadavrele pentru a alege ce să cumpere”, potrivit unui comunicat al Procuraturii SUA.

Katrina Maclean din Salem, Massachusetts și Joshua Taylor, din West Lawn, Pennsylvania, ar fi printre cumpărători.

În octombrie 2020, Katrina Maclean a achiziționat părți de față umană pentru 600 de dolari (473 de lire sterline). Ea deține un magazin în care prezintă păpuși în stil gotic, cu fețe însângerate, care inspiră groază. Încă nu s-a stabilit dacă ar fi folosit părți ale cadavrelor pentru realizarea acestor produse. Rechizitoriul a stabilit însă că a depozitat și vândut rămășițe umane la magazin.

Joshua Taylor ar fi făcut 39 de plăți electronice către soția lui Cedric Lodge pentru rămășițe umane furate timp de patru ani, în valoare totală de peste 37.000 de dolari. În rechizitoriu este menționată o referire sumbră la o notă PayPal pentru o achiziție de 1.000 de dolari pe care se presupune că scria „cap numărul 7”.

„Unele crime sunt dincolo de puterea de înțelegere. Furtul și traficul de rămășițe umane lovește însăși esența a ceea ce ne definește ca oameni”, a declarat procurorul Gerard M. Karam într-o declarație. 

Cedric, cât și Denise Lodge au fost aduși miercuri la un tribunal din New Hampshire, dar au refuzat să răspundă întrebrilor presei.

Cei patru acuzați au fost inculpați pentru conspirație și trafic de bunuri furate. Dacă vor fi găsiți vinovați, fiecare riscă până la 15 ani de închisoare.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri