Trei tineri cu vârste între 15 și 18 ani au fost arestaţi în Elveţia, după o anchetă a poliției germane cu privire la posibile atentate

Data publicării:
masina a politiei elvetiene
Trei presupuşi jihadişti au fost arestaţi recent în Elveţia pentru posibile planificări de atentate. Foto: Shutterstock

Trei presupuşi jihadişti în vârstă de 15, 16 şi 18 ani au fost arestaţi recent în Elveţia pentru posibile planificări de atentate, cazuri legate de anchete pe această temă deja în desfăşurare în Germania, a anunţat sâmbătă Parchetul federal elveţian, relatează AFP.

Există legături între anchetele elveţiene şi anchetele din Germania, despre care parchetul din Düsseldorf (Germania) a emis un comunicat la 12 aprilie”, a declarat presei Parchetul federal elveţian (MPC).

Vineri, autorităţile judiciare germane au anunţat că patru minori suspectaţi de pregătirea unui atentat „cu motivaţie islamistă” în Germania au fost arestaţi în weekendul de Paşte şi plasaţi în arest preventiv,notează AFP, citată de News.ro.

În Elveţia, doi tineri, un elveţian de 15 ani şi un italian de 16 ani, se află „în detenţie preventivă din weekendul de Paşte” după ce au fost arestaţi în cantonul Schaffhausen (nord), a anunţat sâmbătă parchetul local. Aceştia au fost arestaţi sub suspiciunea de „participare sau susţinere a unei organizaţii teroriste (organizaţia teroristă interzisă Stat Islamic) şi acte pregătitoare în scopul unei omucideri intenţionate”, potrivit aceleiaşi surse. Ancheta se concentrează în special pe „posibile planuri de atacuri cu explozibili”, a adăugat Parchetul.

MPC a precizat că o a treia persoană, un cetăţean elveţian în vârstă de 18 ani, a fost arestată din aceleaşi motive în cantonul Thurgau (nord). Data arestării sale nu a fost precizată. „Potrivit stadiului actual al informaţiilor, cei doi inculpaţi minori din cantonul Schaffhausen au fost în contact cu inculpatul în vârstă de 18 ani”, a precizat Parchetul federal.

MPC este în contact cu autorităţile germane, în special pentru a „clarifica intenţiile şi rolurile” diferitelor persoane arestate.

Autorităţile germane sunt vigilente în ceea ce priveşte ameninţarea jihadistă, în special de la începutul conflictului din 7 octombrie 2023 dintre Israel şi mişcarea islamistă Hamas.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri