Ce a decis justiția în cazul lui Mike Tyson, după ce fostul boxer a bătut un pasager la bordul unui avion

Data actualizării: Data publicării:
Mike Tyson l-a luat la pumni pe un pasager care îl hărţuia la bordul unui avion.
Mike Tyson l-a luat la pumni pe un pasager care îl hărţuia la bordul unui avion. Foto: Profimedia Images

Fostul campion mondial de box Mike Tyson nu va fi urmărit penal pentru că a lovit un pasager, agitat şi probabil beat, care l-a deranjat luna trecută într-un avion, a decis un procuror din California care investighează incidentul. 

Decizia "se bazează pe circumstanţele din jurul confruntării", aşa cum le arată videoclipurile şi mărturiile, în special "comportamentul victimei", explică într-un comunicat de presă procurorul comitatului San Mateo, Steve Wagstaffe, relatează AFP.

Incidentul a avut loc pe 20 aprilie, înainte ca o aeronavă a companiei JetBlue să decoleze din San Francisco către Florida. Fostul pugilist, în vârstă de 55 de ani, a lovit în mod repetat un pasager care îl deranja, la câteva minute după îmbarcare.

*PREMIUM-EXCLUSIVE* MIKE TYSONWON'T FACE CRIMINAL CHARGES... Over Airplane Attack **FILE PHOTOS**
Foto: Profimedia Images

Acesta din urmă, un bărbat de 36 de ani, părea beat şi a adresat cuvinte nepoliticoase pasagerilor care se îmbarcau în avion, a declarat procurorul Wagstaffe pentru Los Angeles Times, mai scrie AFP, citată de Agerpres. Au existat, de asemenea, mărturii despre o sticlă de apă din plastic aruncată către Mike Tyson, care stătea pe scaunul din faţa pasagerului respectiv.

"Acest dosar nu intră sub incidenţa justiţiei penale", a precizat procurorul, adăugând că "dacă părţile doresc să înceapă un proces civil, acesta se poate desfăşura independent de această decizie". Nici victima şi nici Mike Tyson nu au dorit să se iniţieze proceduri penale, a adăugat procurorul în comunicatul său de presă.

Fostul campion, care a dominat categoria grea între anii 1980 şi 1990, a fost debarcat din avion în urma incidentului.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri