Ce au găsit polițiștii în duba atacatorului din New York. Bărbatul a fost operat și va supraviețui, spun medicii

Data publicării:
atacator new york

Uzbekul Sayfullo Habibullaevic Saipov, autorul atacului din New York, ar fi un simpatizant al Statului Islamic și și-ar fi proclamat loialitatea față de gruparea teroristă, înainte de atac. Surse din poliție citate de New York Post au declarat că bărbatul, în vârstă de 29 de ani, a intrat cu o dubă pe o pistă de bicicliști din Manhattan, pe Houston Street, și a lovit mai multe persoane, apoi s-a ciocnit de un autobuz plin cu elevi și a ieșit din mașină strigând „Allahu Akbar”.

Bărbatul ar fi scos atunci un pistol de paintball și unul cu bile, dar a fost imediat împușcat în abdomen de un polițist. Saipov a ajuns în stare critică la spital, unde a fost operat. Medicii spun că va supraviețui, iar poliția așteaptă ca bărbatul să se trezească după anestezie, pentru a-l interoga.

Mai multe imagini cu steaguri ale Statului Islamic au fost descoperite de anchetatori în duba cu care bărbatul a intrat în mulțime, dar și mai multe bilețele scrise de mână, în care acesta își afirma loialitatea față de jihadiști.

Sayfullo Habibullaevic Saipov locuia în Statele Unite de șapte ani și a condus două companii de camioane din Ohio, de-a lungul timpului. El era șofer Uber și este descris ca fiind un om prietenos, care se descurca de minune cu copiii, dar refuza să fie fotografiat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri