Cea mai călduroasă iarnă în SUA. A fost înregistrată o temperatură medie record

Data actualizării: Data publicării:
usa
Foto: Profimedia Images

Statele Unite ale Americii au trecut prin cea mai caldă iarnă din istoria măsurătorilor meteorologice, a anunţat vineri Administraţia Naţională pentru Oceane şi Atmosferă (NOAA), potrivit AFP, citată de Agerpres. 

Temperatura medie în timpul iernii meteorologice pentru Statele Unite învecinate (care nu includ Alaska sau Hawaii) a fost de 3,1°C, conform agenţiei americane. Această „căldură persistentă” a provocat o „scădere continuă a stratului de gheaţă” din Marile Lacuri din nordul Statelor Unite, „care a atins un minim istoric” la mijlocul lunii februarie, a spus NOAA.

Un incendiu, Smokehouse Creek, a izbucnit în Texas în februarie şi a cuprins peste 430.000 de hectare, devenind cel mai mare incendiu din istoria acestui stat sudic.

Luna trecută s-a clasat pe locul trei în topul celor mai calde luni februarie din Statele Unite, conform datelor NOAA care datează de 130 de ani.

Observatorul Copernicus din Europa a anunţat la începutul acestei săptămâni că februarie 2024 a fost cea mai călduroasă lună februarie din istoria înregistrărilor meteorologice şi totodată cea de-a noua lună consecutivă care stabileşte un astfel de record global de temperaturi.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri