Cehia deschide la Ierusalim o secţie a ambasadei sale de la Tel Aviv, din 1 martie

Data actualizării: Data publicării:
steagul cehiei pe un perete de lemn alb
Cehia anunţă că la 1 martie va deschide la Ierusalim o secţie a ambasadei sale de la Tel Aviv. Foto: Profimedia Images

Cehia a anunțat că va deschide la Ierusalim o secţie a ambasadei sale de la Tel Aviv, la data de 1 martie, a anunţat Ministerul de Externe de la Praga. Decizia este parte a efortului de construire a unui parteneriat strategic cu Israel.

Măsura va întări prezenţa diplomatică a Cehiei în Israel şi va îmbunătăţi serviciile pentru cetăţeni cehi aflaţi în această ţară, a arătat ministrul de externe Tomas Petricek, informează dpa, citată de Agerpres. Noua secţie va fi situată pe strada Washington din vestul Ierusalimului.

Statutul Ierusalimului este unul din punctele principale de dispută în conflictul israeliano-palestinian. Israelul consideră acest oraş drept capitala sa indivizibilă, în vreme ce autorităţile palestiniene vor să facă din Ierusalimul de Est capitala unui posibil viitor stat.

În urmă cu aproape trei ani, Statele Unite şi-au mutat ambasada în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Preşedintele ceh Milos Zeman a fost multă vreme favorabil urmării acestui exemplu, dar Ministerul de Externe a insistat că Praga trebuie să păstreze bune relaţii politice şi economice cu autorităţile palestiniene.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri