Video Cum se luptă un bărbat cu un piton de șase metri, descoperit în Florida

Data actualizării: Data publicării:
piton birmanez
Cel mai mare piton birmanez, care are o lungime de aproape șase metri, a fost capturat de vânătorii de șerpi în Rezervația Națională Big Cypress. FOTO: Profimedia Images

Cel mai mare piton birmanez, care are o lungime de aproape șase metri, a fost capturat de vânătorii de șerpi în Rezervația Națională Big Cypress, din sudul Floridei, transmite USA Today.

Pitonul de aproape șase metri a fost prins în Rezervația Națională Big Cypress din estul comitatului Collier, luni dimineața, de către Jake Waleri, vânător din Naples și student la Universitatea de Stat din Ohio, care a declarat că prinderea șarpelui a fost un vis devenit realitate. Reptila va fi dusă la Conservancy of Southwest Florida pentru ca specialiștii să o analizeze.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Știam că suntem capabili de asta, dar nu știam că se va întâmpla. Anul trecut, eu și vărul meu am prins un șarpe care avea aproape cinci metri lungime și ne-am dat seama că ne putem descurca cu un șarpe de asemenea dimensiuni”, a spus Waleri. 

Capturarea șarpelui a fost „o nebunie” și „foarte haotică”, a mai povestit Waleri, adăugând că s-au dus adevărate lupte între el și reptilă.

„Unul dintre prietenii mei a luat o plasă și a încercat să-i prindă capul în jos, iar noi ne-am dat seama rapid că nu era o strategie câștigătoare. Este singurul șarpe care m-a speriat atât de tare, încât nu am știut ce să fac”, a spus Waleri, care vânează șerpi din 2020. 

Pitonii birmanezi au apărut pentru prima dată în urmă cu câteva decenii

Pitonii birmanezi au apărut pentru prima dată în urmă cu câteva decenii și au făcut ravagii în rândul faunei locale din Florida.

Recordul anterior era de puțin peste cinci metri, iar acel șarpe a fost prins în apropiere de Miami în octombrie 2020.

„Este îngrijorător, pentru că acești șerpi devin mai mari în fiecare an”, a spus Waleri. 

Biologul Ian Easterling, de la Conservancy of Southwest Florida, a declarat miercuri că șarpele a depus, probabil, mai mult de 100 de ouă recent și că se afla în căutarea următoarei mese. Experții mai spun că nu au găsit ouă în interiorul femelei.

„Devin din ce în ce mai mari în timp ce mănâncă animalele noastre. Bonusul este că acești tipi care l-au capturat, ni l-au adus pentru măsurători oficiale, astfel încât vom colecta informații genetice și informații privind dieta și alte date”, a spus Easterling.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri