Celebra soprană rusă care îl susține pe Putin cere daune de 360.000 de dolari pentru "depresie și umilință"

Data actualizării: Data publicării:
Anna Netrebko
Soprana rusă Anna Netrebko a dat în judecată Metropolitan Opera din New York. FOTO: Profimedia Images

Soprana rusă Anna Netrebko a dat în judecată Metropolitan Opera din New York, după ce a fost concediată în urma invaziei Rusiei în Ucraina, informează BBC.

Soprana de renume internaţional a dat în judecată Metropolitan Opera şi pe managerul acesteia şi cere daune de 360.000 de dolari.

Netrebko l-a susţinut pe preşedintele Vladimir Putin - dar a condamnat invazia după ce a fost presată de conducerea Metropolitan Opera. Procesul a fost intentat de Netrebko vineri, la Tribunalul Districtual din Manhattan.

Soprana în vârstă de 51 de ani susţine că Metropolitan Opera din New York i-a provocat "angoasă psihică severă şi suferinţă emoţională", inclusiv "depresie, umilinţă, stres şi anxietate, precum şi durere şi suferinţă emoţională".

Netrebko, care are şi cetăţenie austriacă, şi-a exprimat sprijinul pentru preşedintele Putin. În 2014, ea a donat bani pentru un teatru din oraşul Doneţk, aflat sub controlul rebelilor, în estul Ucrainei, şi a fost fotografiată ţinând în mână un steag al rebelilor pro-ruşi.

După ce Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022, ea a fost îndemnată să se exprime împotriva lui Putin şi a războiului. În cele din urmă, ea a dat curs solicitărilor de a condamna conflictul - dar nu şi pe preşedintele rus şi a fost concediată la o lună după invazie.

Potrivit actului de acuzare, oprea şi managerul acesteia "au afectat relaţia lui Netrebko cu publicul, inclusiv prin încurajarea protestelor la spectacolele sale", iar criticile sale la adresa războiului au făcut-o să piardă contracte cu companii de teatru ruseşti.

De când a fost dată afară de la Metropolitan Opera - unde a cântat timp de 20 de ani - Netrebko a susţinut spectacole în alte părţi, inclusiv în Italia, în iunie, şi are programate spectacole la Buenos Aires, Berlin, Viena, Milano şi Paris.

De asemenea, ea ar trebui să cânte la Praga în octombrie, dar luna trecută viceprimarul oraşului a îndemnat organizatorii să anuleze spectacolul. Jiri Pospisil a declarat că s-a întâlnit cu oficialii ucraineni şi a spus că Netrebko se află pe lista de sancţiuni a Ucrainei. Producătorul care organizează evenimentul a declarat că Netrebko a condamnat războiul şi că nu înţelege eforturile de a anula evenimentul, care este aproape sold out.
 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri